Туристички ваучери биће персонализовани

Након писања медија о постојању препродаје туристичких ваучера за одмор у Србији, Министарство туризма и омладине расписало је јавну набавку за израду дизајна и штампање туристичких ваучера са воденим жигом и заштитом од фалсификовања у циљу да се смањи могућност злоупотреба, пише Курир.

Због тога ће убудуће на ваучерима, између осталог бити наведена новчана вредност, серијски број ваучера – бар код, и крајњи рок коришћења ваучера. Поред тога, писаће назив угоститељског објекта, као и јединствени идентификатор пријаве, подаци корисника ваучера, као и изјава корисника ваучера о коришћењу услуге смештаја.

– Ваучери које штампа Завод за израду новчаница су персонализовани, дакле са личним подацима о кориснику ваучера и подацима о угоститељском објекту у коме се могу искористити. Као такви, имају висок ниво заштите, а сваки евентуални фалсификат, неспорно упућује на извршење кривичног дела – кажу из министарства.

Из туристичке инспекције додају да казне за грађане за овакве прекршаје иду и до 350.000 динара, а за правна лица и до 800.000.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!