Третман комараца у суботу: Пчелари опрез

У суботу, 29.јула биће обављен третман одраслих форми комараца са земље на територији града, обавештавају из Секретаријата за заштиту животне средин, пољопривреду и рурални развој.

Прскање комараца у времену од 20 до 23 сата обухватиће Кикинду и сва насељена местима. Препарат који ће се користити је Aqua K-Othrine EW 20  где је активна материја Deltametrin. Наредног дана планиран је и третман одраслих форми комараца у центру града од 6 сати ујутро. Упозоравају се пчелари да је препарат Aqua K-Othrine EW 20 токсичан за пчеле и да његово дејство траје три дана.

И  третман ларви комараца на каналима и барама, такође ће се обавити 29. и 30. јула препаратима који нису опасни за пчеле.

У случају неповољних временских прилика  биће одређен нови термин третмана, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!