21 септембра, 2023

Третман комараца у суботу: Пчелари опрез

У суботу, 29.јула биће обављен третман одраслих форми комараца са земље на територији града, обавештавају из Секретаријата за заштиту животне средин, пољопривреду и рурални развој.

Прскање комараца у времену од 20 до 23 сата обухватиће Кикинду и сва насељена местима. Препарат који ће се користити је Aqua K-Othrine EW 20  где је активна материја Deltametrin. Наредног дана планиран је и третман одраслих форми комараца у центру града од 6 сати ујутро. Упозоравају се пчелари да је препарат Aqua K-Othrine EW 20 токсичан за пчеле и да његово дејство траје три дана.

И  третман ларви комараца на каналима и барама, такође ће се обавити 29. и 30. јула препаратима који нису опасни за пчеле.

У случају неповољних временских прилика  биће одређен нови термин третмана, о чему ће јавност бити благовремено обавештена.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!