Тренинг центар ЦСУ – за квалитетне кадрове и успешну привреду

На будућем Тренинг центру у дворишту Центра за стручно усавршавање (ЦСУ) завршавају се груби грађевински радови. У учионици будућности биће организоване едукације за потребе привреде и грађана.

Градилиште у центру града данас су обишли градоначелник Никола Лукач и чланица Градског већа, Валентина Мицковски.

– Кикиндски Центар за стручно усавршавање већ је, у својој области деловања, један од најбољих у Републици – истакао је Лукач. – Учионица будућности која се гради биће од великог значаја и за привреду и за грађане који желе да унапреде своје образовање и стекну нове вештине. Привреда Кикинде жуди за квалитетном радном снагом и Центар је успешно препознао неопходност оспособљавања квалитетних радника и младих који желе да остану у Кикинди.

Тренинг центар, површине 150 квадрата, гради се средствима Министарства просвете које је, по конкурсима, Центру за стручно усавршавање, у протеклих неколико година, определило 46 милиона динара.

– Само за Тренинг центар смо од Министарства добили 20 милиона динара за грађевинске радове. Наставићемо да конкуришемо, како бисмо Центар и опремили и надам се да ћемо га отворити за годину дана – каже директор ЦСУ, Дејан Карановић. – Идеја је да изађемо у сусрет грађанима јер је потреба за радном снагом велика. Отварају се нови погони и неопходна је квалитетна обука, као и преквалификација радника и будућих запослених.

Изградња новог објекта највећа је инвестиција од 2010. године, од отварања  ЦСУ. Учионице будућности, у местима у којима постоје, показале су се као веома корисне за грађане, привреду и читаву заједницу.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!