Невероватно, али истинито: „Топлану” довели на руб пропасти, а сад држе придике

Корисници даљинског грејања у центру града добили су летке које потписује Опозиција Кикинде, и у којима оптужује ЈП Топлана за, наводно, најскупље грејање у Војводини.

Кикиндској Топлани спочитавају „лоше руковођење и нестручан кадар”. те да је „у октобру грејање радило три дана, а наплаћена је пуна цена”. Летком се грађани позивају да 17. децембра „казне напредњаке” на изборима.

Међутим, суграђани који су прочитали летак, тешко могу да се не сете како је то данашња опозиција, а некадашња власт водила ово градско јавно предузеће. Право и директно у пословни суноврат.

На то подсећа и директор Топлане Душан Марјановић.

– Тадашња власт, сада опозиција, ту „Топлану“ је до 2012. године довела на корак до пропасти, направивши дуг у износу од преко 300.000.000,00 динара када је била и блокирана (од стране ЈП “СРБИЈАГАС“), док је у току готово сваке грејне сезоне, за време руковођења од стране „стручних људи”, број хаварија био преко 40.

Прошле године, у току целе грејне сезоне, било је свега 4 хаварије, док од почетка ове грејне сезоне, није била НИЈЕДНА. За истих тих једанаест година, од када је води напредњачко руководство, ЈП „ТОПЛАНА“ Кикинда је измирила милионске дугове, наслеђене од руководства из редова претходне власти. Поред тога, само у последњих шест година инвестирано је из сопствених средстава и уз подршку града Кикинде 150.000.000,00 динара што је скоро 50 % вреловодне мреже, старе преко 40 година, која је била готово неупотребљива- подсећа Марјановић и додаје:

– Руководство сада, успева редовно да плаћа своје обавезе према ЈП“СРБИЈАГАС“ и ЕПС АД од којих набавља енергенте.

Заборављена је чињеница да је кикиндска Топлана једина пре две године смањила цену грејања за у просеку 10 % , усклађивање цена врши се по методологији коју је прописало министарство, а усклађује се са тржишном ценом гаса и струје које су знатно ниже од цена на светској берзи, због субвенционисања цене од стране ДРЖАВЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ! Октобра месеца било је 17 грејних дана, сходно усклађивању са спољашњим температурама, како је прописано градском Одлуком, а што је кроз аналитику лако проверљиво и доказиво, те је и само фактурисање било у складу са истим.

Дошли смо у ситуацију да нам придике држе „ОНИ“ који су били „ЕКСПЕРТИ“ за блокиране рачуне и више милионске дугове, они који су себи споменик „УСПЕШНОГ“ руковођења подигли у самом центру Кикинде-Хотел „НАРВИК“ СВИ ВИДЕ!- закључио је директор „Топлане”. 

 

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!