Светски дан без дуванског дима – кампања на тргу

У организацији Завода за јавно здравље, Дома здравља и Црвеног крста, и уз подршку Града, сутра (петак, 31. мај) ће, на Градском тргу, од 10 до 12 сати, бити обележен Светски дан без дуванског дима. Слоган овогодишње акције је „Донеси одлуку, остави дуван“, а тема Светског дана без дувана је „Заштитимо децу од утицаја дуванске индустрије“.

Овогодишња кампања спроводи се ради информисања јавности о опасностима употребе дувана, као и о пословним праксама дуванских компанија усмереним на младе, с обзиром на то да се процењује да 37 милиона младих узраста од 13 до 15 година у свету користи дуван.

Такође, кампања је усмерена на активности које треба предузети како би људи широм света могли да остваре своје право на здравље и здрав живот и да би се заштите будуће генерације.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!