27 септембра, 2023

Светковина фолклора 13. пут у Накову са гостима из читавог региона

У Накову ће се, предстојећег викенда, одржати 13. Међународни фестивал фолклора „Ајмо заиграти – ајмо, де!“. Прво вече фестивала у петак, 23. јуна је вече изворних песама „Лепо певам, далеко се чује“, на којем ће наступити гости из Брчког, Апатина, Остојићева и Дрвара.

– Уколико временски услови то дозволе програм ће бити одржан у летњој башти Дома Омладине, од 20 сати. Овај простор смо уредили и сада ће се, после неколико деценија, први пут користити. За други дан, у суботу, заказано је вече фолклора. Почећемо дефилеом учесника, у 19 сати, а централни програм почеће у 19.30, у дворишту ОШ „Петар Кочић“ каже Сања Роквић, председник Културно-уметничког друштва „Извор“, организатора Фестивала.

Друге фестивалске вечери у Накову ће наступити бројни гости: Удружење Словака – КУС „Јан Колар“ из Селенче, Удружење Црногораца – КУД ,,Петар Петровић Његош“ iz Ловћенца, КУД ,,Кирил и Методиј“ из Иловице из Северне Македоније, Ансамблул фолклорик „Иорговану Комлошан“ из Комлошу Маре из Румуније, два КУД-а из БиХ – „Путовићи“ из Зенице и АКУД „Мира Лукач“ из Дрвара, и из Србије КУД ,,Бранислав Нушић“ из Ђурђева.

Светковина фолклора у Накову је, протеклих година, угостила велики број учесника из земаља окружења и српских културно-уметничких друштава која негују народну баштину Словака, Мађара, Рома, Црногораца, Влаха и Русина.

КУД „Извор“ из Накова ову светковину фолклора организује уз подршку Месне заједнице и Града.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!