Свечаности у Сајану – Црквена слава и Дан села

Слава села, уједно и црквена слава у Сајану ће бити обележена у недељу, 20. августа. Програми прославе почеће два дана раније, каже председник Савета Месне заједнице, Золтан Тот.

– У петак, од 19 сати, у просторијама Месне заједнице уприличићемо већ традиционалну свечаност на којој додељујемо признања људима који су својим залагањем допринели развоју села – напомиње Тот.

У дворишту Ватрогасног дома, такође у петак, од 21 сата, одржаће се диско вече. На истом месту и у исто време, за суботу је заказан ретро-парти.

У недељу, 20. августа, на дан када је освештана Црква Светог Стефана (Иштвана) Краља,  изграђена 1880. године, биће, од 11 сати, одржана свечана миса. Први краљ Мађарске светац је заштитник овог места и на његову бисту у дворишту Цркве биће положен венац.

У току дана одржава се и традиционални буч. Из Месне заједнице позивају продавце да изложе своје рукотворине и производе на вашару. За више информација могу се обратити Месној заједници на број 0230/66-022, радним данима од 6 до 14 сати.

Културно-уметничко друштво „Ади Ендре“ ће, у суботу, 26. августа, такође организовати прославу Дана Светог Иштвана.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!