Суграђанке на Сајму стваралаштва сеоских жена у Сомбору

У Сомбору, на 13. Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини учествују и удружења жена са територије Града Кикинде.

Потврдиле су, и овога пута, да имају шта да покажу и чиме да се подиче: од укусних специјалитета до разних рукотворина којима, са пуно брижљивости и ентузијазма, чувају традицију и преносе је на млађе нараштаје.

Завода за равноправност полова сваке године овај сајам одржава у другом граду Војводине, а поводом обележавања 15. октобра – Међународног дана сеоских жена. Ове године слоган сајма је „Сеоске жене се уздижу и траже основна права на одрживи развој“. Манифестација има за циљ да промовише жене из руралних подручја Војводине, њихово стваралаштво, потенцијале и предузетнички дух, али и друштвени активизам када је у питању развој и промоција локалних заједница.

„По подацима Завода, на територији Војводине делује преко 40 удружења жена, претежно се баве ручним радовима, домаћом радиношћу и производњом хране. Покрајинска влада континуирано спроводи политику једнаких могућности и родне равноправности, и кроз своје конкурсе и подстицање женског активизма, али и кроз омогућавање једнаког приступа ресурсима“, рекла је Станислава Малић Гостовић, директорка Завода за равноправност полова.

Своје производе изложило је више од 180 удружења из Војводине.  Девет удружења из седам управних округа Војводине представило је своје примере добре праксе и резултате које су постигле.

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!