Суграђани на „Сајму завичаја“ у Новом Саду

На четвртом „Сајму завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу” који је отворен у хали „Мастер“ Новосадског сајма учествује  око 120 излагача из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске и Црне Горе. Међу њима су и чланице удружења жена из Накова, Нових Козараца и Банатског Великог Села, као и представници удружења „Крајишки вишебој”. Учеснике сајма је посетио Младен Богдан, председник градског парламента.

-Важност сајма је у повезивању нашег народа у матици и у региону, Овде можемо да видимо сву особеност и посебност коју је наш народ понео из свих крајева из којих потиче. Ту смо и да пружимо подршку нашим удружењима која се овде представљају. Ово је прилика и да се сусретнемо са пријатељима из региона и договоримо наставак сарадње и заједничке пројекте. Важно је да водимо политику присаједињења и уједињења јер заједно можемо све  – рекао је Богдан.

Циљ манифестације је окупљање, повезивање и јачање сарадње институција, организација, завичајних и сродних удружења из Србије и региона. „Сајам завичаја“ показује богатство наше културне баштине.

-Донели смо ткање, плетење, вез. Наравно, понели смо и нашу питу кромпирушу чиме смо желели и да представимо манифестацију коју у Новим Козарцима одржамо редовно- „Питијаду“-наводи Радмила Радуловић из Удружења жена Нови Козарци.

Овај традиционални сајам културе, привреде и туризма организује Покрајински Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, а финансијски га подржава Влада Војводине. Манифестацију су отворили покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Александар Ђедовац.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!