27 септембра, 2023

Субвенције за возила на електрични и хибридни погон

За куповину нових возила која имају искључиво електрични погон, као и оних на хибридни погон, износи подршке биће од 250 до 5.000 евра. Циљ државне субвенције је подстицање еколошки прихватљивог вида транспорта. Субвенције се дају за набавку мопеда, мотоцикала, трицикала, четвороцикала, као и возила за превоз највише девет лица, односно теретна до 3,5 тона масе.

За субвенције могу да конкуришу правна лица, предузетници и физичка лица, осим таксиста који су већ искористили субвенцију за обнову свог возног парка. Износи субвенције су од 250 евра за мопеде до 5.000 евра за путничке комбије и мање теретњаке.

Субвенционисана куповина возила спроводи се исплатом износа на име учешћа за финансијски лизинг за куповину новог возила или плаћања дела купопродајне цене новог возила.

Захтеви за доделу субвенција подносе се закључно са 31. октобром. Министарство ће додељивати субвенције по пристиглим, уредним захтевима, до висине укупно расположивих средстава.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!