Студенти Високе школе обрадовали пакетићима ђаке ОШ „6. октобру“

Након што су недавно обрадовали децу на Дечијем одељењу Болнице, студенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача уручили су ученицима Основне школе „6. октобар“ новогодишње поклоне прикупљене у акцији „Хумани пакетић“. Иницијативу је покренуо студентски парламент, а прикључили су се професори и ученици, али и донатори, истакла је председница парламента Уна Родић.

-Одзив је био одличан и успели смо да направимо стотинак пакетића. Део смо донирали деци која се налазе на Дечијем одељењу, а део ученицима школе „6. октобар“. Међу донаторима се нашла и фирма за производњу чарапа из Зрењанина тако да је свако дете добило чарапе – рекла је Уна Родић и напоменула да су осим слаткиша донирали и одећу и играчке.

Студенти прве и друге године у уторак ће, поводом празника, у амфитеатру школе одиграти представу „Пепљуга“ којој могу да присуствују сви суграђани.

Срђан Стојановић, директор школе „6. октобар“ захвалио је студентима у име ученика и напоменуо да се сваке године труде да деца осете радост Нове године и Божића јер се у ово доба године велики број људи доброг срца сети школе и поклони ученицима пакетиће, одећу, играчке.

-Ово је одлична прилика да се студенти упознају са нашим ученицима, али и да виде како је код нас организована настава. Разговарали смо и о сарадњи како би се будући васпитачи боље упознали са начином на који радимо јер је све више деце са комбинованим тежим сметњама. Студентима смо поклонили новогодишње украсе које су израдили запослени и ученици  – казао је Срђан Стојановић и додао да и суграђани могу да купе украсе на Новогодишњем базару у центру Града.

Ове школске године уписана су 43 ђака. Школа организује и додатну подршку ученицима и деци са сметњама у развоју у оквиру које је укључено седамдесеторо деце.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!