10 децембра, 2023

„Шта знаш о саобраћају“ – најмасовније такмичење за основце у Граду

Градско такмичење „Шта знаш о саобраћају“ одржава се данас у ОШ „Фејеш Клара“ 54. пут. У познавању саобраћајних прописа надмеће се 56 ученика виших разреда основних школа са територије Града.

– Ово је једно од најстаријих такмичења. Његов значај је велики јер има и едукативни карактер и намењено је млађим суграђанима. Ученици имају прилику да покажу колико познају саобраћајне прописе, али и да стекну нова знања, како би били што безбеднији у саобраћају. Градска управа им у томе пружа пуну подршку – изјавио је Иван Нинчић, секретар Секретаријата за социјалну заштиту Градске управе Кикинда.

Такмичење је једно од најмасовнијих у граду – из 14 основних школа наступају по четири ученика.

– Ђаци су подељени у две узрасне категорије. Први део, о познавању саобраћајних прописа, одвија се у учионицама, а затим се деца надмећу у спретности вожње бициклом на полигону. По двоје најбољих из сваке категорије, наступиће на регионалном такмичењу 13. маја, које ће се, такође, одржати у Школи „Фејеш Клара“. Следе републички и европски ниво такмичења – каже Небојша Миланов из Актива наставника технике и технологије.

Под покровитељством Града, манифестацију организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја, МУП – Одељење саобраћајне полиције. АМСС и Актив наставника технике и технологије.

 

не, не , не!!!!!!