Средства развоју женског предузетништва

Покрајински секретаријат за привреду и туризам донео је одлуку од додели средстава женском предузетништву за субвенционисање трошкова набавке машина или опереме, рачунарске опреме, софтвера или услуга у иновирању и дигитализовање процеса и операција у домену маркетинга и трговине.

Међу суграђанкама које су добиле средства на овом конкурсу су иконописац Сандра Станковић којој је одобрено 112.500 динара.  Фирми „Веле – грам“ одобрено је 125.000 динара  за набавку рачунарске опреме, а за исту намену кафе бару „Феникс“ из Руског Села припало је 150.000 динара. Укупно је на овом конкурсу одобрено 13,2 милиона динара.

-Средства ћу искористити за израду сајта. Неопходан ми је да би могла да будем видљивија у читавом свету. Важно ми је да и путем сајта људи могу да виде чиме се бавим, као и комплетну моју понуду, укључујући и могућност да се обави и куповина путем сајта. Ово је важно за мој посао због повећања обима производње и проширења тржишта. Углавном сам до сада у инстранству продавала своје производе по препоруци и путем друштвених мрежа, а очекујем да ће сајт отворити нове могућности и повећати број заинтересованих – каже Сандра Станковић, иконописац.

Има будућности за овај стар занат, али важно је прилагодити се тржишту. Иконписачку радњу наша суграђанка има од 2007. године.

-Било успона и падова. Успела сам да опстанем уз помоћ Града, Покрајине и Републике. Имам подршку породице, али и институција које виде значај мог посла. Љубав према занату пренела см и на ћерку Наташу која ми је велика помоћ и подршка. Поред тога, као млада има иновативнији приступ послу који сам радо прихватила. И син Алексанадар, захваљујући својој младости, пуно ми помаже у промоцији мојих производа код купаца до којих би теже дошла – напомиње Сандра Станковић.

Поред редовног посла Сандра Станковић тренутно израђује и иконе за манaстир Преоображење  Господње у Црној Гори.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....