27 септембра, 2023

Србија упутила 30 ватрогасаца као помоћ Грчкој

 На основу договора председника Републике Србије Александра Вучића и премијера Републике Грчке Киријакоса Мицотакиса, по налогу министра унутрашњих послова Братислава Гашића, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упутио је у Грчку 30 ватрогасаца-спасилаца као помоћ у гашењу пожара у тој земљи.

У Грчку је кренуло 30 припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова из Београда, Смедерева, Новог Сада, Ниша, Јагодине и Панчева и из Управе за ватрогасно-спасилачке јединице, са четири комбија, два теренска возила и личном заштитном опремом и опремом за гашење пожара на отвореном простору.

Вршилац дужности помоћника министра и начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић испратио је ватрогасце-спасиоце у Нишу и изразио задовољство што имамо потребне капацитете да помогнемо земљама којима је помоћ неопходна.

„Ово је други пут ове сезоне да шаљемо помоћ нашим грчким колегама у, рекао бих, најизазовнијој пожарној сезони за Грчку. Наше колеге ће бити упућене у регију Еврос око места Александрополис. Према подацима које имамо из Европског координационог центра за ванредне ситуације, ради се о пожару који је можда највећи у последњих двадесет година у Грчкој. Тренутно је око 67.800 хектара опожарене површине. Свакако да ће, нажалост, та бројка још да расте, али ми смо ту да помогнемо и шаљемо управо оно што су наше грчке колеге тражиле од нас – добро обучене, спремне људе са заштитном опремом и индивидуалном опремом за гашење“, рекао је Чаушић.

Нагласио је да ватрогасци-спасиоци Сектора за ванредне ситуације МУП-а где год да оду дају све од себе да помогну колегама и грађанима и пожелео им да се живи и здрави врате својим породицама.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!