10 децембра, 2023

Спортско пењање: Братислав Крстоношић (16), члан иђошког Пентракса, има лепу перспективу у овом спорту

Кикинђанин Братислав Крстоношић, члан иђошког Спортскопењачког клуба Пентракс, на Првенству Србије у београдском Кошутњаку, освојио је две златне медаље и усто узео још и једно сребро. Златом се окитио у конкуренцији јуниора у обе дисциплине: брзинском односно тежинском пењању, а окушао се и са сениорима и у тој конкуренцији стигао је до сребра у брзниском пењању док му је у тежинском измакло финале. Успех је ово за момка који је на такмичење отишао редовном аутобусном линијом, с ранцем на леђима, без пратње тренера Лазе Радивојца, који је оправдано био спречен.

– Братислав је као шеснаестогодишњак остварио велики успех у сениорској конкуренцији брзинског пењања, а и у тежинском би вероватно стигао до финала, али било је и страних такмичара, Грка, Бугара и Северних Македонаца. Иначе, имамо 10 чланова у клубу, а за овај спорт је потребна најпре животна интелигенција, јер такмичар најпре мора мозгом да реши одређену ситуацију како ће се пењати, а тек након тога долазе до изражаја мишићи и ту су напори огромни – каже Радивојац.

Крстоношић додаје:

– Презадовољан сам резултатима, а пријала ми је атмосфера на такмичењу. Спорт је на северу Баната непознат, јер код нас нема природних стена, а иначе је врло захтеван и физички и ментално. Тренирам након школе увече, сат или два времена. Зими се више тренира, лети идемо на такмичења, на природну стену.

не, не , не!!!!!!