30 новембра, 2023

Сликари на „Михољским сусретима села“ у Новим Козарцима

Колонија сликара „Михољски сусрети села“, одржана је протеклог викенда у Новим Козарцима. У организацији Галерије „Здравко Мандић“ стварало је 20 академских и сликара аматера са територије Града и из неколико градова Србије.

– То су све добри сликари и сваки од њих оставио нам је најмање једну слику. Лепо би било да ова ови сусрети постану традиционални јер су села мало запостављена, посебно култура, која је неопходна за духовни развој – рекао је сликар Брацо Азарић, домаћин Сусрета.

Азарић додаје да ће слике бити изложене у Галерији „Здравко Мандић“ и, нада се, ускоро и у Кикинди. „Михољски сусрети села“ одржавају се у читавој Србији по конкурсу Министарства за бригу о селу. Манифестацију у Новим Козарцима подржали су и Град и Месна заједница.

У овом месту, такође у организацији Галерије „Здравко Мандић“, недавно је одржана и 42. Општинска смотра сликара аматера са које се, на зонско надметање, пласирало шесторо. На Покрајинској смотри у Новом Бечеју наш град ће представљати Смиљана Шалго, Нина Француски, Душанка Пап Вујовић и Милан Драгојевић.

не, не , не!!!!!!