21 септембра, 2023

Скуп предузетница у Кикинди

На скупу „Дан отворених врата за потенцијалне и постојеће предузетнице“, одржаном у Кикинди, жене из севернобанатског округа које поседују приватан посао или имају намеру да га започну, упознате су са програмима и конкурсима намењеним развоју и подстицању женског предузетништва.

Разговарало се о проблемима на које наилазе приликом покретања сопственог посла, од којих су најчешћи недостатак инвестиција, недовољан приступ информацијама, компликована администрација. Закључено је да би кредити, субвенције и грантови помогли у започињању и развоју женског предузетништва.

Домаћини скупа били су Регионална привредна комора (РПК) и Опште удружење предузетника. У организацији Регионалног центра за друштвено-економски развој „Банат“, догађај су подржали Министарство привреде и Развојнa агенцијa Србије.

На подручју Кикинде има 1.515 предузетничких радњи, а у Севернобанатском округу ради око 3.100 предузетника. Предузетнице чине трећину, што је и државни просек.

Ову годину Привредна комора Србије прогласила је годином женског предузетништва што би, како се очекује, могло да значи расписивање нових конкурса који ће га подржати.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!