30 новембра, 2023

Школа „Милош Црњански“ образовна установа за пример, истакнуто поводом Дана школе

Средња стручна школа „Милош Црњнаски” обележила је Дан школе. Овом приликом приређен је пригодан програм који су осмислили професори и ђаци, а на првом спрату ученици архитектонског смера исцртали су мурал који симболизује свих осам смерова којих има у овој образовној установи.

-Трудом, радом и залагањем наставника наша школа је модерна и добро опремљена. Трудимо се да учествујемо на свим конкурсима, како за адаптацију и опремање, тако и онима где је циљ размена ђака и искустава. Тако смо у јуну ми били гости Гимназији у албанском месту Љеша, нашем партнеру на Међународном пројекту „РАЈКО“. Узвратна посета реализована је током „Дана лудаје“ када смо наставили дружење са 12 ученика и две професорице. У протеклој години  од Покрајиснког секретаријата за образовање добили смо 1,5 милиона динара за куповину вредне опреме за медицински, архитектонски и хемијски кабинет, и две машине које су за смер оператер и пекар – рекао је директор Милорад Карановић.

Прослави 62-годишњице присуствовали су чланица Градског већа Валентина Мицковски и секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе Богдан Тасовац.

-Ово је школа за пример и у име Града ђацима и запосленима честитам њихов дан. Ангажовани су у међународним пројектима који ученицима омогућавају да стекну шира знања, да упознају различите културе, стекну нове пријатеље и контакте за будућност. Локална самоуправа има одличну сарадњу са школом и наставићемо да их подржавамо – додала је Валентина Мицковски.

ССШ „Милош Црњански“ има 15 одељења и 350 ђака, а као Дан школе обележава датум рођења нашег славног писца.

не, не , не!!!!!!