30 новембра, 2023

Сестре анђеоског гласа донеле још једно међународно признање

Са 17. Међународног фестивала „Шкољкице“ у Новом Саду сестре Хана и Петра Тодорић још једном су донеле признања у наш град. У конкуренцији учесника из Русије, Украјне Азербејџана, Естоније, Мађарске, Бугарске, Шведске, Хрватске, Црне Горе и Босне и Херцеговине, Хана Тодорић освојила је друго место са песмом „Тајна прве љубави“, док је Петра била трећа са композицијом „Страхиња“.

 

Фестивал „Шкољкице“ има за циљ представљање земаља учесница, њихове културе, уметности и традиције кроз савремено стваралаштво за децу и омладину. Сад већ традиционално, од 2006. године, одржава се у првој половини новембра. За време фестивалских дана, одржавају се две полуфиналне вечери на којима наступају сви учесници из Србије и из иностранства, а на финалној вечери наступају најбољи извођачи из обе полуфиналне вечери. Међународни жири чине реномирани стручњаци, продуценти и директори фестивала из земље и иностранства.

Посебан акценат ставља се на промоцију интеркултуралности, као и мултинационалног и мултикултурног друштва у Војводине кроз представљање савременог дечијег уметничког стваралаштва и стваралаштва деце представника националних мањина. Фестивал је уврштен у календар светске асоцијације фестивала “WAF”.

не, не , не!!!!!!