27 септембра, 2023

„Сеоско позориште“ наступило у Кикинди

Културно-уметничко друштво „Еђшег“, прошле недеље, угостило је „Сеоско позориште“. Глумачка дружина основана је пре 45 година и окупља професионалце из читаве Војводине, али и глумце који су још увек на Академији.

-Идеја водиља за оснивање „Сеоског позоришта“ била је да култура, односно представе буду доступне свима, па и домаћинствима која живе у малим селима или на салашима. Иако су се времена променила и сада је све доступно, ово позориште наставило је да ради и да окупља глумце који током лета, тракторима и бициклима, обилазе војвођанска места у којима играју представе на отвореном – истакла је Рамона Тот, председница КУД-а „Еђшег“.

Ове године на репертоару је комад под називом „Тражим пут“ у режији Ђерђа Херњака, а представа је одиграна у дворишту Основне школе „Фејеш Клара“ где је специјално за ову намену постављена бина.

-Како ове године обележавамо 200 година од рођења Петефи Шандора представа говори о делу живота овог песника. Глумци и редитељ представили су моменат када је Петефи Шандор био глумац у Мађарској – рекла је Рамона Тот.

До краја лета „Сеоско позориште“ посетиће 18 градова и општина и донети дашак прошлости у свако место које обиђу.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!