Сеоске игре у Великом Селу отворио градоначелник Лукач: Свако село нам је битно!

„Сеоске игре” Спортског савеза Србије одржавају се данас у Банатском Великом Селу, осим екипе домаћина наступају и тимови из Мокрина, Накова и Нових Козараца, а отворио их је градоначелник Никола Лукач.

– Већ други пут у Граду организујемо и подржавамо овакве догађаје, јер свако село нам је изузетно битно. Овако окупљамо мештане и оживљавамо село и трудимо се да овакви догађаји постану традиција, а најважније је дружење и да наша села живе с оваквим манифестација. Свака наш месна заједница је позната по добрим организационим способностима и по лепим манифестацијама и све ово ће да донесе још виши квалитет живљења у нашим селима, а ми ћемо увек све то да подржавамо и убудућности – рекао је Лукач.

Градски већник за спорт Драган Пецарски, наставио је:

– Град Кикина је кроз Стартегију о спорту јасно презентовао баш и ово  опредељење да се развија спорта и негују традиције у сеоским срединама. Овакви догађаји су за Кикинду, која је град спорта и спортског туризма, од великог значаја.

Надовезала се Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде

– Мало су захтевније дисциплине па су се онда нека села питала да ли и како ће се показати, али већ смо добили потврду да ће следеће године да нам се прикључе. Драго ми је што је Велико Село домаћин и надам се да ће све добро проћи као и прошле године у Мокрину и да ћемо сви да будемо добри домаћини.

Јасмина Јурас, председница Спортског савеза Војводине, додала је:

– Сеоске игре су јако леп догађај, који нас враћа у детињство и чува наше обичаје, а дружење је најбитније. Надам се да ће неко од ових ваших села да   прође и регионално такмичење и да онда оствари добар резултат и на републичком.

Марина Јовичић, портпаролка Спортског савеза Србије, подсетила је и истакла:

– Ове игре први пут смо организовали пре шест година, а промовишемо српску традицију. Кикинда ће у августу бити један од осам градова домаћина регионалног такмичења, а с тог нивоа иде се на републичко такмичење. Коначни победник добиће рукометни терен у свом селу.

Мира Пећанац, председница Савета МЗ БВС, закључила је:

– Мени је част што смо ми домаћини, уз подршку нашег градоначелника, а као прошлогодишњи победници имамо велики мотив да се пласирамо даље, јер је главна награда стимулативна.

Десет је спортских дисциплина на распореду: мали фудбал, одбојка, полигон, скок у даљ из места, бацање камена с рамена, надвлачње конопца односно штапа, трка у врећи, обарање руке и шах.

Д. П.

Don`t copy text!