Сајанци се одазвали акцији чишћења села

Мештани Сајана, уз подршку месне заједнице, учествовали су у пролећном чишћењу села. Акцији су се одазвали чланови удружења, волонтери, млади и деца. Сакупљено је педесет врећа отпада од 120 литара, истакао је председник Савета МЗ Золтан Тот.

-Акцијом смо обухватили све улице, али и прилазне путеве ка селу. Хвала свима који су учествовали, а посебно деци, коју на овај начин учимо да чувају и воде рачуна о животној средини. То је најмање што можемо да учинимо да сачувамо околину у којој живимо – рекао је Золтан Тот.

Пољопривредници из Сајана, такође уз подршку месне заједнице, започеће и уређење атарских путева. Онима који се одазову, биће обезбеђено дизел гориво.

-Приоритет су најфреквентнији делови пољопривредног земљишта и уз помоћ тешке механизације планирамо да атарске путеве доведемо у ред. Највише пажње посветиће се путевима на излазима из села, а пољочувари одредиће које деонице треба уредити – каже наш саговорник.

За пољопривреднике, у четвртак, 14. марта, биће организовано предавање на тему конкурса за доделу субвенција Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, али и о ажурирању података у е аграру. Овим поводом Сајан ће посетити Атила Јухас, државни секретар поменутог секретаријата и др Виктор Молнар, директор Фонда за развој пољопривреде АП Војводине.

Золтан Тот напомиње и да очекује да ће ускоро започети и значајно улагање у вртић „Медењак“. Буџетом града за реконструкцију крова опредељено је 15 милиона динара, а међу приоритетним инвестицијама је и набавка два енергетски ефикасна котла за Дом културе.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!