Са пензионерском картицом до великих попуста у СЦ „Језеро“

Старијим суграђанима ће, путем пензионерске картице, од 1. октобра, бити омогућени попусти за коришћење услуга Спортског центра „Језеро“ захваљујући споразуму који је данас потписан између директорице кикиндске филијале ПИО Фонда, Весне Ђукановић и директора Центра Дејана Пудара и представника ПИО Фонда.

Потписивању су присуствовали  градоначелник Никола Лукач, начелник Округа Мирослав Дучић и секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе Богдан Тасовац, као и председник Удружења Милан Периз.

Ово је само наставак настојања Града и СЦ „Језеро“ да што више излазе у сусрет старијим суграђанима, рекао је директор Пудар.

– Акције погодности за пензионере већ смо започели ове године, па је потписивање споразума круна наших активности – оценио је Пудар. – Од октобра они ће имати 80 одсто попуста за закуп свих термина у Спортском центру, исто толико биће умањена цена за коришћење хостела и 40 одсто попуста добијаће за коришћење играонице. Позивамо наше старије суграђане да искористе погодности које нудимо. Верујемо да ће многи својим унучићима, на овај начин, омогућити да прославе рођендан у нашој играоници.

Председник Градског удружења пензионера Милан Периз истакао је значај рекреативних активности за старију популацију.

– Захваљујући помоћи и разумевању Града пензионери већ плаћају пола цене карте за базен и одзив је одличан. Кикинда је један од првих градова у којима је овако нешто иницирано како би се пензионери што више укључили у спортске активности. Верујем да ће то допринети да буду мањи редови у чекаоницама здравствених установа и да ће пензионери који се рекреирају бити 30 одсто здравији – рекао је Периз.

Попусте у СЦ „Језеро“ моћи ће да користе пензионери – власници пензионерских картица, чиме Центар и Град дају подршку напорима Владе за бољи стандард најстаријих суграђана.

Пензионерска картица издаје се на основу захтева који се подноси у филијали Фонда пензијско-инвалидског осигурања. У току је потписивање уговора са правним субјектима – трговинама и установама у читавој држави, које ће, на основу картице, пензионерима одобравати попусте на производе и услуге, а то право они ће моћи да почну да остварују од 1. октобра ове године.

Don`t copy text!