Рођендан Економско-трговинске школе

Економско – трговинска школа свечаним програмом под назовом „Место где се снови претварају у постигнућа“ обележила је Дан школе. У Народном позоришту окупљенима су се представили беседници из ове образовне установе, као и хор. а присутне ученике, запослене и госте поздравио је директор Роберт Вуњак који је истакао да је важно да се школа развија и да буде установа која ће одговорити свим захтевима тржишта рада.

-Пре 76 година у Кикинди је отворена Економско -трговинска школа. Од самог почетка школа је имала подршку локалне самоуправе, а имамо је и данас. Уз подршку Градске управе прослављамо и овај рођендан, али размишљао и о наредној школској години. Планом уписа наредне школске године имаћемо пет одељења и шест образованих профила. Економски, трговински и финансијско рачуноводствени техничари су четворогодишњи смерови, док ће трогодишњи бити комбиновано одељење конобари и трговци и кувари као самостално одељење. У школској 2024/2025. години имаћемо одељење више у односу на претходне године.

Рођендану школе присуствовали су Валентина Мицковски, чланица Градског већа и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

-Имамо одличну сарадњу са Економско – трговинском школом и ценимо посвећеност запослених ђацима и њиховом образовању. Млади који заврше ову школу имају могућност и да се запосле и да наставе даље школовање. Заједнички планирамо упис у сваку школску годину у складу са потребама послодаваца у Кикинди и драго ми је што ће по завршетку школовања ученици моћи да пронађу посао у ритејл парку који сви са нестрпљењем очекујемо – навела је Валентина Мицковски.

 

Школу похађа 325 ученика распоређених у 14 одељења.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!