Ремиџиус Говернор Рафаел: Сви треба да знају да не могу да нас потцењују!

Минималном победом над Динамом, севернобанатски српсколигаш вратио се на трећу позицију. Ивановић је поготком донео три бода, а најбољи утисак оставио je Ремиџиус Говернор Рафаел, који се емотивно осврће на победу, вероватно и кључну у намери Кикинђана да у финишу сезоне избегну нелагоду могуће борбе за опстанак.

– Одиграли смо добро, пружили максимум, нисмо имали слабог места па смо  заслужили победимо. Много ми је драго због тога, јер сви треба да знају да не могу да нас потцењују. Свака част свим друговима, честитке и нашим тренерима, јер без њих не бисмо били то што јесмо. Посебно нам је драго што су наши навијачи „Вукови” певали током целе утакмице. Опоравићемо се до недеље, чека нас тешко гостовање, али ми добро знамо да ни против нас није лако играти. Свесни смо колико можемо и зато идемо да узмемо три нова бода – самоуверен је Рафаел.

Шеф струке Владимир Шпоња каже да је утакмица с Динамом била исцрпљујућа у сваком погледу.

– Претходна два меча одиграли смо лоше, с мало енергије, дисциплина је била на ниском нивоу, видљив је био озбиљан пад форме и било је питање тренутка када ћемо бити поражени, јер је фонд играча окрњен, а и распоред нам је био крајње згуснут – напомиње Шпоња.

Победа над Панчевцима није Шпоњиној екипи донела само три бода него и подигла пољуљано самопоуздање.

– Сви играчи били су свесни ситуације и видело се од почетка да су решени да борбом и хтењем превазиђу претходне лоше моменте. Динамо је млад и незгодан тим, са сјајним тренером који је донео дисциплину и посвећеност. Нисмо превише смели „грлом у јагоде”, али није било ни простора да много чекамо, јер победа нам је била императив. Награђени смо за поштен приступ, посебно за залагање током 90 минута. Нисмо показали слабости из претходног периода, надам се да можемо и у наредним колима да истрајемо, а захвалност дугујемо и нашим навијачима за велику и гласну подршку.

У недељном преподневном термину следи гостовање Кабелу.

– Новосађани су у последња два кола показали зашто су их сви убрајали у фаворите. Нису добро стартовали овог пролећа, на неким утакмицама нису имали ни среће, али подигли су форму и иду према врху где им је по квалитету реално и место. И они и ми ослободили смо се императива и верујем да ће утакмица бити квалитетна и лепа за гледање – јасан је Шпоња.

Резултати 24. кола: ОФК Кикинда – Динамо 1:0, Словен – Кабел 1:2, Нафтагас – Тиса 3:4, Хајдук – Бачка 2:1, Јединство – Раднички 0:0, Бечеј – 1.мај 2:2, Омладинац – Железничар 2:2, Борац – Подунавац 2:1.

ПОРЕДАК: Железничар 51, Словен 48, ОФК Кикинда 38, Раднички 37, Кабел       36, Нафтагас 36, Динамо 35, Омладинац 35, Подунавац 32, Борац 31, Бечеј 29, Тиса 28, Хајдук 26, Јединство 26, 1.мај 25, Бачка 17,

У 25. колу, 27/28.4. играће: Железничар – Бечеј, 1.мај – Јединство, Раднички – Хајдук, Бачка – Нафтагас, Кабел – ОФК Кикинда, Омладинац – Борац, Динамо – Подунавац, Тиса – Словен.

Д. П.  

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!