Расписан позив за програм „Моја прва плата“

Национална служба за запошљавање (НСЗ) расписала је Јавни позив за програм подстицања запошљавања који ће се спроводити у четири фазе.

Прва фаза намењена је искључиво послодавцима који, од 10. до 31.октобра могу да се пријаве за учешће у програму, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. Незапослени ће, на истом сајту, моћи да се пријаве од 6. до 24. новембра.

У трећој фази послодавци ће селектовати кандидате, а повезивање (коначан избор) обавиће од 27. новембра до 8. децембра.

У року од седам дана од дана коначног избора кандидата, на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs биће објављена листа оглашених позиција послодаваца са бројем одобрених кандидата.

Затим ће се, од 1. до 15. јануара, потписивати тројни уговори између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, и тада ће и започети оспособљавање незапослених.

У НСЗ планирају да се у програм „Моја прва плата“ у новом циклусу укључи до 10 хиљада младих старости до 30 година, са најмање средњим образовањем и без радног искуства. Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од девет месеци, без заснивања радног односа.

Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће, на месечном нивоу, младима са средњим образовањем исплаћивати новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће онима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца ради стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање, наводе у НСЗ.

Јавни позив за овогодишњи програм „Моја прва плата“ и све информације о програму налазе се на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs), као и на сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!