Радионице “Погледај око себе, свуда је енергија” у ЦСУ

Научни клуб Центра за стручно усавршавање Кикинда организује у понедељак, 15. априла, радионице у којима ће основци истраживати енергију на друкчији начин. Пројекат обухвата низ експеримената који комбинују иновативне методе, попут коришћења микроталасних пећница за израчунавање брзине светлости и креативних приступа, као што су кодирање микробита за израду сунчевих бројача енергије.

Учесници ће користити Ардуино картице и серво мотор за креирање модела слепог миша и програмирање његовог понашања. Експеримент обухвата мерење интезитета УВ зрачења и испитивање ефикасности заштитних крема, уља и спрејева у заштити коже. На овај начин доказиваће се да је енергија свуда око нас.

Почетак радионица је у 11 сати у Центру за стручно усавршавање који и финансира пројекат уз помоћ Центра за промоцију науке из Београда. На Јавном позиву Центра из Београда овај пројекат изабран је за један од три најбоља у Србији.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!