1 октобра, 2023

Радионица фарбања ускршњих јаја у Храму Светих Козме и Дамјана

У Храму Светих Козме и Дамјана у Кикинди и ове године су, на Велики петак, организовали традиционалну радионицу за најмлађе Кикинђане. Много креативности и посвећености било је јутрос у Храму у којем су обезбедили све што је потребно за фарбање и украшавање ускршњих јаја. Упркос киши, на радионицу је дошло готово 200 малишана.

– Пресрећни смо што су нам деца дошла на радионицу у толиком броју – каже протојереј Бобан Петровић, старешина Храма. – Они су, такође, имали прилику да чују од свештеника који је смисао овог обичаја, зашто се фарбају јаја, наравно, прилагођено њиховом узрасту. Нека су деца донела јаја, али смо и ми припремили  велику количину куваних јаја која су деца фарбала и украшавала онако како су осећала да треба. Овакви догађаји дају нам наду. Када је нешто лепо и корисно за децу, не постоје препреке.

У Храму су, у знак захвалности, припремили пакетиће са слаткишима за сву децу која су учествовала на радионици. Како је Велики петак један од дана у којима се тихује због Христовог страдања, из Храма позивају децу да дођу по своје пакетиће у недељу, на Ускрс. Поклони ће им бити подељени после јутарње литургије.

– Желим да се захвалим нашој браћи, једној групи наших Срба у Америци који нас подржавају у свакој нашој хуманитарној акцији – каже протојереј Петровић.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!