Ради се пуном паром: Почела реконструкција магистралног вода

Реконструкција магистралног вода од фабрике воде до Светосавске улице почела је протеклих дана. За ову инвестицију укупно вредну безмало 54 милиона динара, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство определио је средства у висини од 36 милиона динара,  док остатак износа обезбеђује Град.

У наредном периоду, биће настављена реконструкција преосталог дела водоводне мреже. Како је за Кикиндски портал прецизирао Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника за развојне и инвестиционе пројекте, почеће прва фаза од укупно планираних 5,5 километара, колико ће бити замењено цевовода, такође, захваљујући заједничком финансирању Покрајинске владе и града.

-Реч је о двогодишњем финансирању Управе за капитална улагања АП Војводине која је за реконструкцију 5,5 км водоводне мреже определила 200 милиона динара, од укупно потребних 237 милиона за овај пројекат. Преостали износ биће финансиран из градске касе. Прва деоница биће од вртића „Плави чуперак“ до Доситејеве улице из разлога да бисмо могли да приступимо следећем послу, а то је уређење партерног дела трга код градске пијаце. Овим пројектом предвиђена је реконструкција водовода у више улице, од којих је највећи део у првом и другом рејону. Мењамо цеви које су трошне, азбестне или оне које су мањег пречника од потребног- указује Вукмирица.

Како је и најављено, упоредо са изградњом фабрике воде, ради се замена водоводних цеви како би се, пуштањем постројења у рад грађанима Кикинде обезбедила здрава пијаћа вода.

Проблем пијаће воде у селима, биће решен изградњом мини постројења за пречишћавање воде.

 

 

 

 

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!