10 децембра, 2023

Први турнир Апола у стреличарству у пољу: Сова покрај Вранчије шуме

Први „Сова куп – Опен Војводина”, кикиндског Стреличарског удружења Аполо, данас је уприличен у атару између Пескаре и Вранчије шуме, а отворио га је градски већник за спорт Драган Пецарски.

– Ово је још један од доказа да Град Кикинда заиста развија спортски туризам, а захваљујем се СУ Аполо што је довео више од 50 учесника у наш град из разних крајева Србије, међу њима и тројицу репрезентативаца Србије и надам се да ће ово прерасти у међунардону манифестацију. Ако развијемо ову грану спорта и ако је овај терен препознатљив као један од најбољих терена, треба додатно уредити све овде и да и град Кикинда постане препознатљив по стреличарству – рекао је Пецарски.

Љубомир Замуровић, председник Апола, нагласио је:

– Овде је реч о филд стреличарству или стреличарству у пољу, што је по мени најтеже у овом спорту организовати, а тешко га је одржати и гађати. С изузетком једног члана, данас је цела репрезентација Србије у стреличарству у пољу у Кикинди, а ту су још и чланови десетак клубова. Иако је овде равничарски терен, мете су добро постовљене, као да је реч о брдовитом терену, боље него на Дивчибарама.

Јелена Чуданов, председница Спортског савеза Кикинде, закључила је:

– Веома ми је драго што је одлучено да се најтежа дисциплина у стреличарству одржи баш код нас, ово је нешто ново и интересантно да у овом пределу града буде све ово организовано и то је још већи подстицај да такмичари пролазе кроз шуму и мало брдовите делове, а ми ћемо увек бити ту за сваку помоћ и клубу Аполо и за овакву организацију.

ФОТО: Град Кикинда

не, не , не!!!!!!