Први Фестивал балона оцењен као успешан

Туристичка организација Града Кикинде приредила је суграђанима протеклог викенда право изненађење организовањем Првог фестивала балона на Старом Језеру. Веома брзо резерисана су сва расположива места за летење међутим, због временских услова, много заинтересованих није имало прилику и да полети.

– Много људи је овог пута остало ускраћено за летење, чак и неки који су се први пријавили – каже в. д. директорица Туристичке организације, Јасмина Миланков. – Временски услови нису доволили да се остваре сви планирани летови – од четири предвиђена полетања балона, реализована су два што је, како су нам рекли пилоти, уобичајени учинак и у просеку је за овакве манифестације. Управо пилоти су одлучивали о томе да ли је безбедно за полетање, узимајући у обзир и податке Републичког хидрометеоролошког завода и Контроле летења у Београду.

Ипак, и они који су летели, и публика која је са земље посматрали балоне, задовољни су приликом да учествују у првој оваквој манифестацји у нашем граду. Да је наклоност обострана, потврђују утисци пилота.

– Балонари су одушевљени Кикинђанима, кажу да су људи дивни, веома непосредни и да им је било веома лепо у нашем граду. Они стално учествују на фестивалима широм Европе и тврде да нигде нису наишли на тако топао пријем. Кажу да им је боравак у Кикинди био право уживање и да једва чекају да их поново позовемо – каже Јасмина Миланков.

У другом плану, бар за оне који су летели или се надали летењу, остао је такмичарски део, односно Отворено првенство за топловаздушне балоне. Победила је екипа из Словеније, другопласирани су били балонари из Мађарске, док је румунска екипа заузела треће место.

У Туристичкој организацији имају у плану да Фестивал прерасте у традиционалну манифестацију. Уз подршку Града и добар ветар, већ се радујемо новим шареним балонима на небу изнад града.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!