Прскање комараца са земље у среду и у четвртак

Третирање одраслих форми комараца са земље, на територији Кикинде и свих насељених места, предвиђено је за среду, 21. јун, од 20 до 23 сата, саопштено је из Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Градске управе. Третирање комараца у центру града биће у четвртак, 22. јуна, од 6 сати.

Препарат који ће се користити је Aqua K-Othrine EW 20 (активна материја deltametrin). Упозоравају се пчелари да је овај препарат токсичан за пчеле и да дејство траје три дана.

Третирање ларви комараца на каналима и барама, као и у подрумима стамбених и других објеката у Кикинди, биће обављено у среду и у четвртак. Користиће се препарати Larva Stop (a.m. diflubenzuron) и Vectobac 12 AS (a.m. bacillus thuringiensis), који нису опасни за пчеле.

У случају неповољних временских прилика, (јаког ветра, јаке кише), биће одређен нови термин за третман, наводи се у сопштењу.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!