1 октобра, 2023

Признање за пољопривредно газдинство Степанов: Хладно цеђена уља добитник „Етно бренда“

Пољопривредно газдинство Степанов из Кикинде добитник је признања „Етно бренд 2023“ за хладно цеђена уља. Као носиоцу газдинства регистрованог у Банатском Великом Селу, награда је припала Борислави Степанов (26), а у посао су укључени сви чланови породице.

Степанови су међу првима у Банату почели са производњом хладно цеђеног уља и у понуди имају уља од сунцокрета, лешника, кајсије и бундеве, а сировине за производњу сами узгајају. Посао су започели супружници Горан и Бранислава, а свесрдну помоћ имају у Борислави, Гордани (19) и Душану (18).

Подсетимо и да салатни прелив „Кикиндско лудајско“ има сребрни жиг који означава традиционални и стандардни квалитет, а добијање жига реализовано је у оквиру Интерег ИПА пројекта прекограничне сарадње између Мађарске и Србије.

Приликом доделе признања у седишту Задружног савеза Србије истакнуто је да је основни циљ да се мали произвођачи удруже у задруге, да производе више и квалитетније и да извозе заједно. Ове године додељено је 14 признања „Етно бренд“ из различитих области.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!