27 септембра, 2023

Пример управљања отпадом у Кикинди представљен на конференцији на Копаонику

Градска управа Кикинда постиже запажене резултате у управљању отпадом. За протеклих осам година, број дивљих депонија је, са 27, сведен на осам, на подручју града и околних места. То је био разлог да представници Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој буду позвани да се активно укључе у рад конференције под називом „Безбедност и здравље на раду са здравствено-медицинског и техничко-безбедносног аспекта екологије и заштите од пожара“.

Конференција је одржана прошле седмице на Копаонику, у организацији HSE Центра (Health, Safety & Environment – здравље, безбедност и животна средина). Кикинда је била једина локална самоуправа међу представницима надлежног министарства, здравствених установа и универзитета из Србије и Црне Горе.

Рад под називом „Управљање отпадом на нивоу локалне самоуправе“ представили су аутори – секретарка Секретаријата, Мирослава Грујић, Едвин Тот и Драган Грујић.

– Указана нам је велика част да представимо начин на који се наша локална средина бави уклањањем отпадом. Кикинда је један од првих и малобројних градова у Србији који се управљањем отпадом активно бави од 2007. године. Ми смо међу првим локалним самоуправама у Србији које имају Регионалну депонију и активно раде на смањењу броја дивљих депонија у свим насељеним местима – каже Мирослава Наранчић.

HSE Centar окупља стручну јавност и представнике власти ради размене искустава, унапређивања струке и представљања примера добре праксе на конференцијама које организује од 2019. године. Представници кикиндског Секретаријата до сада су, у раду конференција, на позив, учествовали други пут.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!