Пријем за стрелце: „Сребрна” Зарићева и „бронзани” Петров код градоначелника

Сениорска и јуниорска репрезентација Србије минуле седмице, у главном граду Естоније Талину, постигли су изванредне резултате на Првенству Европе у стрељаштву ваздушним оружјем, поделивши с Италијом друго место, иза Норвешке, пошто су освојили осам медаља: по три златне и бронзане и две сребрне, а део велике приче, у оном екипном делу, били су и Кикинђани пиштољаши: Бранкица Зарић (чланица Новог Сада) и Душко Петров (СД Кикинда) па је данас пријем у њихову част уприличио у Градској кући градоначелник Никола Лукач.

Појединачно, Зарићева је била 20, а Петров 31. у Европи, међутим окитили су се у медаљама, Зарићева сребром, а Петров бронзом, као чланови женске односно мушке пиштољашке екипе Србије. У женској екипе биле су ту Аруновићева и Тодоровићева, а у мушкој Микец и Гргић. Зарићева је у Талину пуцала у петом месецу трудноће.

– Појединачним наступом нисам задовољна, као ни наступом у микс пару с Гргићем, ако знам колико сам радила, али очигледно је да је потребно још више рада. Екипно, наравно, задовољна сам, иако нисмо одбраниле злато, али састав нам је овога пута био подмлађен Тодоровићевом. Наступићу још на државном првенству, надам се да ће ми бебица то дозволити, а када је родим, не смем да обећам, али бих волела да се полако опет вратим стрељаштву – истакла је Зарићева.

Петров је, такође, свој појединачни наступ окарактерисао као незадовољавајући.

– Пружио сам максимум у Талину, поготово у појединачном наступу, али је притисак који сам себи самом наметнуо, а везан је за испуњење норме за Олимпијаду у Паризу, учинио да не будем боље пласиран. Одлучивале су нијансе да не уђем у финале, разлика између осмог и мене као 31. била је неколико кругова. Опет, задовољан сам екипном медаљом, јер је Србија није имала од 2020. године у пољском Вроцлаву – рекао је Петров.

Драган Грбић, тренер у Стрељачкој дружини Кикинда, није крио задовољство, али је био врло кратак:

– Да би резултати кикиндских стрелаца били још бољи, треба нам стрелиште за мали калибар.

Градоначелник Лукач напоменуо је да су Зарићева и Петров још једанпут потврдили због чега је Кикинда град спорта.

– Опет сте нас обрадовали и то постаје нормално за нас Кикинђане, а све због доброг рада деценијама унатраг у кикиндском стрељаштву чија популарност није на нивоу резултата. Зато ћемо ми учинити све да младе мотивишемо да се баве вашим спортом и да им за то створимо услове. Бранкици желим да се након другог детета врати стрељаштву и привуче младе девојчице у свој спорт, а Душку да се пласира на Олимпијаду. Понос сте града који мисли на вас – закључио је Лукач.

Иначе, Микец (нови појединачни првак Европе) и Аруновићева (осма на Старом континенту) засад су једини стрелци Србије који имају остварене олимпијске норме за Париз 2024. године, а остали наши репрезентативци имаће још две прилике за пласман на Олимпијаду: на Европским играма у Кракову (Пољска) у другој половини јуна и на Светском првенству у Бакуу (Азербејџан) током друге половине августа. Важни ће бити и турнири Светског купа, на њима ће бити могуће сакупљати бодове за ранг листе па ће  на основу тога на самом крају циклуса бити подељене последње визе за Олимпијске игре у „Граду светлости” наредне године.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!