Премијера „Љубавног писма“ 9. децембра у Народном позоришту – припремите се за носталгију

„Љубавно писмо“, прва премијера у сезони, биће одиграна у Народном позоришту у петак, 9, децембра, најављено је данас на конференцији за новинаре. По тексту Зорана Бачића и Златана Фазлагића, представу је режирао кикиндски глумац и редитељ, Драган Остојић. Овом премијером Позориште обележава 72 године постојања.

– Веома ми је драго што је изабран управо тај текст и што режира Драган Остојић – каже  в. д. директор, Милена Живков. – Права на коришћење текста добили смо бесплатно, нисмо платили ни адаптацију Миодрага Динуловића, и на томе смо захвални. И сви актери улажу нешто своје, лично, и мислим да ће резутат бити сјајан.

Представа је урађена неплански јер Позориште није имало буџет за премијеру, каже глумац Бранислав Кнежевић који је иницијатор овог пројекта.

– Позвао сам свог колегу и пријатеља из школских дана, Драгана Остојића, да режира представу и то смо предложили директорици. Екипу смо правили као добру репрезентацију, не од најбољих играча, већ од оних који најбоље функционишу заједно. Ово је једна од малобројних представа које се припремала у изузетно доброј атмосфери. Радимо без улагања Позоришта. Драган режира без хонорара, Ружица Недин, која се, на моју радост, вратила глуми, такође ради без хонорара, ми толико волимо ово позориште да доносимо ствари од куће, сами купујемо реквизиту, надам се да тако шаљемо добру поруку – каже Кнежевић.

Ружица Недин дугогодишњи је члан ансамбла кикиндског театра, али се последњих седам година није ангажовала у новим представама.

– Позитивна и креативна енергија и ведро расположење за мене су били веома важни јер дуго нисам била на сцени – каже Ружица. – Када ме је Драган позвао, била сам веома пријатно изненађена. Рад на пробама био је изузетан и много сам могла да научим од младих глумаца.

У новој представи први пут ће у кикиндском позоришту наступити млада Јована Берић, која је ове године завршила глуму на Факултету драмских уметности у Београду, у класи Срђана Карановића.

– Захвална што су ме позвали, екипа ме је веома лепо дочекала, много ми је било лепо на пробама, пуно тога сам научила – каже Јована.

За Драгана Остојића „Љубавно писмо“ ће бити јубиларна, 20. режија у матичној кући.

– Представа је љубавна комедија са елементима водвиља – каже Остојић. – Публици ћемо понудити мало успомена, мало утехе, смеха и, надам се, радости. Селимо се у осамдесете године двадесетог века и радња траје до данас. То је прича о двема породицама, о љубавним јадима и млађих и старијих. Имао сам задовољство да радим с колегама од којих су неки млади животом, а неки духом. Било је узбудљиво и занимљиво, освајали смо лепоту игре и уживали у томе. Ретко се догађа да се на овај начин ради, разуме, узајамно помаже, тако да је за мене ова режија била огромно задовољство. У представи имамо причу о породицама, али смо и ми постали породица.

Остојић додаје да ће нови комад бити спој позоришта, филма, аудио сегмената и  певања уживо. Ансамбл ове, 341. премијере кикиндског позоришта чине још: Гордана Раушки, Михаило Лаптошевић, Анђела Киковић, Владимир Максимовић и Бранислав Чубрило Рус. Видео материјал потписују Милорад Караџин и Фото студио „Сретеновић“.

Представа траје два сата и има паузу. У Позоришту кажу да је премијерно извођење већ готово распродато. Прва реприза заказана је за 13. децембар,  затим ће представа бити на репертоару 20. децембра.

Цена улазница за премијеру је 500, а за остала извођења 300 динара. Ученици, студенти, пензионери и незапослени карте могу да купе по повлашћеној цени од 150 динара.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!