Прекинуте блокаде путева

Пољопривредници који девет дана протестују у Србији од прекинуће блокаде путева, саопштила је Влада Србије. Након састанка премијерке Ане Брнабић и министарке пољопривреде Јелене Танасковић са представницима земљорадника у Београду, Кабинет председнице Владе навео је да ће пољопривредници то учинити као „знак добре воље“. Наводи се и да је договорено да идућег викенда поново разговарају о изнетим решењима.

Влада је саопштила да је окосница предлога јефтиније гориво за пољопривреднике на свакој пумпи, а на пумпама Нафтне индустрије Србије уз пољопривредну картицу.

 

 

-Цена ће бити умањена на 179 динара по литру и тај износ се додатно умањује за 50 динара по литру на име повраћаја акцизе. На свим другим пумпама могуће је остварити поврат акцизе од 50 динара по литру  –  додаје се из Владе.

Кабинет премијерке навео је да се Законом о накнадама од 26. октобра дефинише смањење износа за одводњавање у 2023. за 50 одсто и та накнада укида у 2024. години. Истакнуто је да ће тржиште терминске продаје производа бити уређено закључком Владе којим ће се формирати тим за усаглашавање законодавног оквира на начин да произвођач може самостално да извози.

(ВИДЕО) Гусан Жућко, Лазара Адамова Билте, сео на гушчарски трон

https://youtu.be/ILglxHfkS7Q?si=U__IpBj9OI1NJiG2 Шампион 38. Светског првенства у надметању гускова је Жућко Лазара Адамова Билте млађег (15)....

(ВИДЕО) Има 12 година и само једну жељу: Помозимо да суграђанка Нађа прохода!

Тумор на кичменој мождини осмосечној Нађи Јанован уклонила је неурохируг др Даница Грујичић. Од тада...

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...