Преглед догађаја и резултата кикиндских спортиста сениора у 2023. (2)

ЈУЛ

-Повратник у друштво српсколигаша ОФК Кикинда започела припреме с новим тренером Владимиром Шпоњом, који је наследио Јевту Јарчевића, а промене, и то велике, и у играчком кадру.

-Након три године, у Гимназији одржан летњи турнир у малом фудбалу на којем је победила екипа Про универзала (на слици).

-Стронгмен надметање у Новим Козарцима имало своје 21. издање, тријумфовао Немања Тасић, пореклом Грделичанин, из главног града  Аустрије – Беча.

АВГУСТ

-Стартовала фудбалска сезона, ОФК Кикинда (на слици) у Српској, ЖАК, Новокозарчани, Рускоселци и Великоселци у Војвођанској, а Наковчани, Мокринчани и Банатскотополчани у Подручној лиги.

-Стрелац Кикинде, Душко Петров, као члан пиштољашког тима Србије у Азербејџану, на Светском првенству у Бакуу, заузео је 65. место.

СЕПТЕМБАР

-После дужег низа година, иђошки Борац опет се надмеће у нашем најслабијем фудбалском степену – Међуопштинској лиги „Кикинда-Житиште”.

-Након пролетњег испадања из најјаче конкуренције, рукометаши МРК Кикинде (на слици) и рукометашице ЖОРК Кикинде, започели надметања у другом рангу – Супер Б лиги, девојке у јединственом такмичењу, а момци у северно-централној групи.

ОКТОБАР

-Наковачки Полет (на слици), победом од 2:0 на свом терену над Напретком из Банатске Тополе, освојио је Куп ФСГ Кикинде и наставиће надметање на вишем нивоу – подручног Савеза.

-Куглашице Кике 0230 у хрватском граду Славонском Броду, у европском НБЦ Купу, заузеле 10. место, наступило је још 16 клубова из 10 држава.

-Кикиндска СО ЖКК одустала од надметања у Првој лиги Војводине,  најнижем кошаркашком степену такмичења у женској конкуренцији.

НОВЕМБАР

-У најнижем рангу, Међуопштинској лиги „Кикинда-Житиште”, башаидска Војводина окончала јесен на првом месту, а иђошки Борац претпоследњи је, девети.

ОФК Кикинда у повратничкој сезони у Српској лиги „Војводина” зимује на трећем месту с 27 бодова, шест мање од водеће екипе румског Словена.

-У Војвођанској фудбалској лиги „Исток”, великоселска Козара трећа, новокозарачка Слобода (на слици) пета, рускоселска Црвена звезда девета, а кикиндски ЖАК на 11. позицији.

-После јесењег дела Подручне лиге „Зрењанин”, наковачки Полет на другом је месту, тополски Напредак девети је, а мокрински Делија 14, трећи одоздо.

-Куглашице Кике 0230 након првога дела Суперлиге заузимају четврто место на лествици.

-У Другој лиги Војводине за рукометашице, ЖРК Мокрин на зимској паузи пети на табели.

-Први део такмичења у Војвођанској лиги „Исток” за одбојкашице, Кикинда окончала на последњем месту, а у јужној групи истога ранга Кикинда 0230 претпоследња.

-Џудисти кикиндског Партизана на једнодневном екипном Првенству Србије поделили треће место.

ДЕЦЕМБАР

-Рукометаши МРК Кикинде (на насловној, издвојеној слици) завршили први део северно-централне групе другог степена надметања на првом месту.

-Рукометашице ЖОРК Кикинде последње у јединственом другом рангу.

-Стонотенисери кикиндске Галадске јесењи део у другом степену окончали на деветом месту, четвртом одоздо.

-У трећем степену за стонотенисерке, у војвођанској групи која има 10 клубова, Галадска након полусезоне на трећем, а рускоселски Чарнојевић на седмом месту.

-У трећем рангу, у војвођанској групи, одбојкаши МОК Кикинде на крају јесени заузели  пето место.

-Ватерполисти ЖАК-а претпоследњи у другом степену надметања.

-Кошаркаши новокозарачке Слободе претпоследњи у групи А, а Велика Кикинда трећа у Б групи Друге лиги Војводине.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!