Предузетници показали хуманости: Јастук за сваку болничку постељу

 

Опште удружење предузетника донирало је Општој болници 189 јастука за болничке кревете. Акцији се одазвао велики број предузетника, али и суграђана који су желели да помогну. Цена једног јастука димензија 70X50 центиметара износила је 700 динара, а предузетници су могли да га купе или да уплате новац на рачун удружења.

-Ово је конкретна помоћ суграђанима који су на болничком лечењу, стога се у име запослених, али и пацијената захваљујем предузетницима. Јастуци су потрошна роба, често се перу и самим тим и хабају. Нови ће бити распоређени на одељењима која су и најфреквентнија: интерном одељењу, хирургију, неурологији, дијализи. Овим гестом наши суграђани који су у предузетничким водама показали су да имају велико срце и да су друштвено одговорни – рекао је  др Владимир Прунић, помоћник директора Опште болнице.

Није први пут да  Опште удружење предузетника организује акцију прикупљања помоћи за здравствене установе у граду, тако да је пре неколико година купљен порођајни сто који се и данас користи, додао је председник Синиша Пашић.

-Искрено, нисам очекивао оволики одзив и част ми је што сам председник предузетницима који су увек ту да помогну. Одазвали су се и појединици који нису наши чланови, а живе у Француској, Немачкој, Хрватској, Босни и Херцеговини, јер су препознали њен значај. Можда ће сутра неко од нас бити пацијент и ово је минимално што можемо да учинимо. Трудимо се да сваке године организујемо бар једну акцију за помоћ здравству, а ту смо и за децу оболелу од тешких болести– истакао је Пашић.

Недавно је и Болница купила 150 јастука, тако да ће свака постеља у овој здравственој установи имати нов јастук.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!