Предшколци, њих 300, послали најлепше еколошке поруке

Уз поруке око 300 најмлађих суграђана да је потребно да сви негујемо и чувамо планету Земљу у виду рецитација, плеса и песама одржан је пети Еко фестивал Предшколске установе „Драгољуб Удицки“. У дворишту Културног центра наступила су деца из већине вртића, а имали су подршку мама и тата, бака и дека који су свих 19 тачака поздравили аплаузима.

-Еко тим наше установе, у који су укључени васпитачи, постоји већ 15 година. Током школске године организујемо више акција и обележавамо све значајне еколошке датуме. Фестивал је круна свега што се дешава током године и наша жеља је да и суграђанима покажемо шта радимо и шта су наши малишани научили. И ове, као и претходних година, организовали смо ликовни конкурс под називом „Све што расте хтело би да расте“ и наградили најбоље радове на подтему „Цвеће“ – истакла је васпитачица Радмила Хоманов.

Из свих вртића стигло је више од 200 радова, а жири на чијем је челу професор др Милорад Степанов, одабрао је најбоље. Предшколска установа установа обезбедила је вредне награде и дипломе. У категорији од три до четири године најбољи цртеж насликала је Елени Марков, у категорији од пет година прво место припало је Милици Мунћан, а у категорији шест и седам година награду за најлепши цртеж освојила је Уна Стнаћев.

Деца уче о екологији на приступачан и њима разумљив начин. Циљ је да заволе природу и да науче да је поштују и цене.

 

А.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!