29 новембра, 2023

Сјајна вест: Председник Вучић у Пекингу – Биће потписан и уговор за брзу саобраћајницу Сомбор-Кикинда

Делегација Србије предвођена председником Александром Вучићем присуствује трећем форуму Иницијативе „Појас и пут” који сутра почиње у Пекингу и траје два дана.

Како је најавио Вучић, током посете Кини, биће потписана три стратешка документа о сарадњи, од којих је један споразум о слободној трговини са том земљом, за који каже да је веома важан и од непроцењивог значаја за нашу земљу.

Потписујемо и један стратешки уговор о заједничком деловању и акцијама од економије, саобраћајне инфраструктуре и других важних ствари, као и још један веома важан документ који се тиче клиринга јуана. Вучић је рекао да ће споразум о слободној трговини отворити многа врата и за наше пољопривредне производе као и за нашу винарску индустрију.

Најавио је да ће овом приликом бити потписана и два велика уговора за саобраћајнице у Војводини. 

Један ће бити за такозвани „смајли” од Бачког Брега, Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја, Новог Бечеја, Кикинде и Црње, а други би требало да буде ауто-пут Београд – Зрењанин – Нови Сад. „Да направимо тај неправилни троугао између Београда, Инђије, Новог Сада и поново Београда”, појаснио је председник.

не, не , не!!!!!!