Председник Вучић позвао грађане да гласају за листу „Србија не сме да стане”

Председник Александар Вучић обратио се окупљенима на скупу листе „Србија не сме да стане” у београдској Арени.

Вучић је позвао грађане да гласају за листу „Србија не сме да стане” која је једини гарант наставка економског просперитета земље.

– Бескрајно вам хвала за све ове године, за ово дивно вече, и извините хиљаде и хиљаде вас који сте остали испред Арене и нисте могли да присуствујете. Хвала што подржавате листу „Србија не сме да стане“. Имамо чиме да се похвалимо. Има ствари које смо морали много другачије. Морали смо много бриге да покажемо онима на које се ретко обраћа пажња – истакао је Вучић.

– Пре неколико дана посетио сам породицу, сина и мајку Дејана Пајовића и његову мајку Слободанку у Чачку. Мајка је непокретна, син мора да јој да инсулин 4 пута дневно, а где смо ми били па нисмо видели у каквим условима људи живе, у тих 10 квадрата, и два кревета. Онда, градоначелник Чачка и други, решили смо тај проблем за 10 дана. Осетио сам грижу савести, дозу кривице када видите да сте нешто могли лако да урадите, а нисте. То је нешто начему морамо да радимо у будућности, да разговарамо са људима, да чујемо свакога. Ја сам у свим проблемима о којима су говорили и Милош и Тома, Косово, Европа, притисци, економија, понекад бих за себе некакво мало оправдање нашао. Али не могу да нађем оправдање за оне који су имали мало више времена  а живели су за себе, кацеларију, општински аутомобил и нису ништа сем тога видели. Када то видимо, урадићемо много више за Србију – рекао је Вучић.

Он је, за оне које су се питали где је до сада био Тома Николић, рекао да је он увек био ту, као што ће и он бити када више не буде био председник. Он је подетио да је са победом Николића почела историјска промена Србије.

 – Никада се у претходних 45 година није десило да се исти број враћа у Србију као што из ње одлази. то су историјске ствари. Чиме можете да кажете да сте заслужили поверење народа? Ми, за разлику од неких, не мрзимо никога. Овде ни од једног говорника нисте чули ни једну тешку реч о политичким противницима. Пристојна Србија, гледа у будућност, загледана је у себе, родитеље, децу, а не враћа се у време трвења, мржње и сукоба. по томе се разликујемо – казао је Вучић.

Председник је рекао да је задовољан што још неко време може да буде громобран за све нападе.

– Србија је једна од ретких земаља Европе која води независну, слободарску политику. Грађани доносе одлуке шта ће Србија да чини. Нама нико не може да забрани да говоримо о српским жртвама у Јасеновцу, о херојима са Кошара, да не поштујемо КиМ и своје националне интересе. Када нам кажу, ма једина смо земља у Европи која није стајала у реду да испуњава налоге неког другог. Онда кажу, па нисте се ускладили. Па није мој посао да се ускладим са вама, него са мојим народом. Докле год је то мој посао, тако ће и да буде. Србија ће да води рачуна о свом народу, о Бошњацима, Мађарима и свим народима – каже Вучић.

Председник је додао да је добро што се не зна какви су све притисци извршени на Србију.

– Имамо своје парче земље, свој народ, за нас је то најлепше на свету и никоме то нећемо да дамо, то је слободарска Србија и по томе се разликујемо! Кажу, како ће Србија када смо окуружени са НАТО војском. Зато не заборављамо 1999. годину, али се не стидимо већ смо поносни на своју прошлост и памтимо сваког јунака који је живот положио на олтар отаџбине. И хоћемо да будемо војно неутрални, и да нам војска буде што снажнија, да нас нико више никада не би нападао и да оно дете у колевци зна да ће моћи да дише ваздух слободе, сигурности, стабилности – поручио је Вучић.

Он је затим говорио о деловању опозиције.

– За мене није фотеља све, за мене је Србија све и нећу да владам са онима који би да униште Србију. Нећу пљачку, нећу катанчење фабрика, како не разумете људи? Баш ме брига за фотељу. Њима је до фотеља и осим овога да ми тата није тата и син није син, кажу, ми смо се договорили, правимо техничку владу. Па да ли су питали народ да ли хоће те техничаре? Изволите, покажите колико сте способни, па да види народ колико брзо бисте уништили Србију – поручио је Вучић.

Председник је подсетио да је некада на рачуну Србије било 70 милиона евра, а у овом тренутку је 5 милијарди евра.

– Погледајте ко је прави домаћин. Отишли сте у иностранство, вратили се после 5 година, траже вам још пара. Онда сте опет отишли, вратили се за 5 година и дочекало вас озбиљно домаћинство. Е тако се води Србија, домаћински, а не лоповски како су они радили – подсетио је Вучић.

(Политика)

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!