Предаја захтева за субвенцију за бицикле затворена за један дан: Јавило се 235 суграђана

Да је интересовање суграђана за субвенцију за куповину бицикала велико уверила се јутрос наша екипа. Већ од седам часова суграђани који су желели да конкуришу за 10.000 динара које додељује Град стрпљиво су у реду чекали да предају неопходну документацију. Од осам сати почео је и пријем захтева, а већ до девет часова подељено је више од 150 бројева, према редоследу како је ко долазио да у Услужни центар поднесе захтев. Како је и прошле године интересовање било велико предузете су све мере како би суграђани што брже и ефикасније завршили неопходне процедуре.

-Поздрављам ову акцију и драго ми је што нам наш Град помаже до купимо бицикле. Имам 73 године и то ми је једино превозно средство од када сам престала да возим аутомобил. Бицикл имам, а дошла сам да конкуришем да га купим унуци. Она је одабрала спортски бицикл, а бака је ту да се потруди да јој купи поклон – рекла је Ержебет Грбић.

И суграђанин Гојко Лончина истиче да ће му ова помоћ, уколико је добије, пуно значити.

 

-Све бицикле које сам до сада имао су били стари. Сада је ред да купим нови и надам се да ћу у томе успети. Свакодневно сам на бициклу и верујте ми да све обавим као када бих имао аутомобил. Он ми је све и надам се да ћу још дуго моћи да га возим. Народу треба помоћи, а посебно је значајна оваква субвенција јер видите колико су људи заинтересовано за то. Захваљујем се нашем Граду и волео бих када би овакве акције биле чешће и наравно да сви добију помоћ  – додао је Лончина.

Како је већ првог дана подношења захтева, документацију приложило 235 суграђана конкурс је затворен. Како је објаснио Стеван Иличић, члан Градског већа и председник комисије, следи прегледање документације и објављивање прелиминарне листе до краја недеље. Очекује се да ће коначна листа бити објављена седам дана након тога, када ће бити организовано и потписивање уговора.

– У буџету Града за 2024. годину предвиђено 2,5 милона динара, на име ове субвенције, то значи да ће 250 суграђана моћи да купи бицикл уз помоћ локалне самоуправе. Нови конкурс ће бити расписан крајем фебруара – рекао је Иличић.

Ово је други пут да локална самоуправа издваја новац за субвенционисану куповину бицикала као еколошки прихватљивог превозног средства. И ове, као и прошле године, планирано је милион динара за ову меру односно субвенционисање 100 првих суграђана који предају потпуну документацију. Прошле године листа је проширена и свих 213 суграђана који су конкурисали добили су новац.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....