(ВИДЕО) Позвали Зрењанинце и Новосађане на „Дане лудаје“

Промоција 38. „Дана лудаје“ настављена је данас у Зрењанину и Новом Саду. Прве комшије редовни су гости на најдуговечнијој кикиндској манифестацији, а без сумње тако ће бити и ове године. В.д. директорица Туристичке организације Зрењанина Сања Петровић истакла је да  Зрењанинце и Кикинђане веже дугогодишње пријтељство.

 

-Сваке године унапређујемо и радимо на томе да ојачамо  наше односе и везе. Сваке године домаћини смо наранџастом карневалу и са радошћу дочекујемо „Дане лудаје“ која има исто година и традицију као и наша највећа манифестација „Дани пива“ – рекла је Сања Петровић.

Наташа Павловић, директорица Туристичке организације Војводине додала је да је кикиндска манифестација од великог значаја за Војводину.

-Поносна сам што већ 38 година у Србији имамо програме који славе лудају. Позивам све да посете Кикинду од 14. до 17. септембра и виде манифестацију која привлачи велики број туриста. Већ сада имамо заинтересоване који се распитују о садржајима и свему што ће моћи да виде у Кикинди. Убеђена сам да ће и ове године она бити успешна и да ће освојити срца многобројних посетилаца међу којима су и страни туристи – напоменула је Наташа Павловић.

Карневал предшколаца из вртића „Пчелица“, пите од лудаје, чланови „Гусала“ који су део каравана, инструменталисти Милан и Вид Вашалић изазвали су огромну пажњу како комишија из суседног града, тако и Новосађана. Са њима су били заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и секретарка Секретаријата за финансије Илинка Ђилас.

-Колико су „Дани лудаје“ значајна  манифестација не само у Кикинди, него у читавој земљи и региону, доказ је престижна награда „Туристички цвет“ којом смо награђени 2017. године и на коју смо поносни. Разноврсним програмима развијамо туризам наше Кикинде, а сваке године је све више посетилаца, не само из Србије, него и из Румунијеи Мађарске. Свако ко дође може наћи садржај који ће га привући, а нико не остаје равнодушан на дуге и тешке лудаје који се могу видети на централној бини. Такмичење је међународног карактера, а од прошле године наша манифестација део је Светске  асоцијације произвођача бундева што нам је отворило прозор у свет – истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Погледајте видео са портала Војводина уживо.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!