(ФОТО) Да ли је ватромет узрок? Пожар у делу некадашњег „Хемика“ под контролом, ватрогасци гасе ватру већ 12 сати

Гашење  пожара који је избио пола сата после поноћи у кругу некадашње фабрике „Хемика“  ушло је у дванаести сат.

Призор који смо затекли током преподнева јесте да су и даље на терену припадници ватрогасно- спасилачке јединице и дим који је толико густ да се из Радничке улице не види фабрика „Тоза Марковић“ која је у непосредној близини. Још увек  спорадично гори селективни материја за рециклажу, дрвене палете, велике количине тканина.

– Пожар је локализован, нема даљег ширења ватре, и у току је његова ликвидација. У дворишту је гори велика количина пластике која је ту депонована и ниједан објекат није захваћен. Ватрогасци ће остати на лицу места докле год пожар не буде потпуно угашен. Увиђај ће бити обављен тек када ватра употпуности буде угашена  – рекао је Зоран Будиша, начелник Одељења за ванредне ситуације.

Околне куће нису биле угрожене, али мештани који живе у близини истичу да је дим био толико густ да се није могло дисати. Сада је ветар променио правац и дим носи ван града. Црни дим видео се и у осталим  деловима града.

Узрок пожара још није утврђен, а увиђај је у току. Према причама које смо чули на терену, после поноћи је у овом делу града паљен ватромет те је врло могуће да је управо он узроковао пожара.

Како сазнајемо део који је горео припада фирми „Кимекс рециклажа“ из Новог Сада која има пословну  јединицу у Кикинди.

По избијању пожара, на терен је изашло девет ватрогасаца спасилаца са четири ватрогасна возила, Индустријска ватрогасна јединица НИС-а и полиција.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....