Потписани уговори за субвенцију од 10.000 динара за куповину бицикла: Суграђани поздравили ову меру

Свих 378 суграђана, са уредном документацијом, који су конкурисали за субвенцију од 10.000 динара за бицикле које је додељује локална самоуправа,потписали су уговоре у Градској кући. Међу њима је и Лука Бунић, пензионер, који истиче да је ова мера, баш по мери грађана.

-Имам аутомобил и возим га само када треба да превезем унуке. Сада ћу на бициклу ставити корпу за децу и лакше и лепше ћемо стизати до Старог језера, Великог парка, базена, али и вртића – рекао је Бунић.

Ружа Зарић, такође пензионерка, напомиње да је било време да замени бицикл који има.

-Мој бицикл је из 1979. године, исправан је, али мени је сада висок. Зато сам конкурисала за субвенцију која ми пуно значи јер нисам возач бицикл ми је једино превозно средство. Одабрала сам прави женски двоточкаш који ћу лакше возити – напоменула је Ружа Зарић.

Влада Ћутило има 15 година и како је успешно положио малу матуру ово му је поклон.

-Срећан сам што ћу добити нови бицикл јер сам онај који имам прерастао. Одабрао сам прави, са доста брзина и једва чекам да га купимо и да га возим – сазнајемо од Владе.

Све присутне грађане, којима су одобрена средства јер су испуњавали услове конкурса поздравио је Младен Богдан, председник Скупштине града, а са њим је био и Стеван Иличић, члан Градског већа.

-Огромно интересовање свих вас који сте конкурисали за ову меру града, показатељ је колико вам она значи. Поред тога што желимо да допринесемо здравим стиловима живота, возећи бицикл чувамо животну средину. Трећи пут додељујемо субвенцију и ове године издвојили смо највише средстава за њу у градском буџету. Циљ нам је да наставимо са овом акцијом – прецизирао је Богдан.

Секретарка секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој подсетила је да је ове године конкурс отворен и затворен у једном дану.

-Близу 400 пријава стигло је на конкурс, а средства су одобрена онима који су имали уредну документацију. За три године око 800 суграђана купило је нове бицикле уз помоћ локалне самоуправе, тако да се мера куповине бицикла као еколошки прихватљивог превозног средства показала као корисна – прецизирала је Мирослава Наранчић.

Суграђани који су потписали уговоре треба да оду до продавница из којих су узели предрачуне и регулишу куповину бицикла које су одабрали.

А.Ђ.

 

 

Don`t copy text!