1 октобра, 2023

Постављени крстови на цркву у Банатском Великом Селу

На Храм Светог Василија Острошког у Банатском Великом Селу данас су постављена два крста, дар породице Латиновић из овог места. Верници и свештенство угостили су епископа банатског Никанора.

– Хвала богу дочекали смо и тај дан, посету епископа, нашег владике Никанора и тим поводом ми подижемо крстове на наш храм. Ово је дугоочекивани догађај – рекао је јереј Немања Милинковић, старешина Храма Светог Василија Острошког.

Епископ Никанор освештао је крстове, а затим је одржана и свечана литургија и постављени су крстови на храм.

Град финансијски подржава изградњу црркве на конкурсима за верске заједнице који се расписују сваке године, изјавила је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

– Овде смо да поделимо радост овог великог и светог чина. Иградња храма показује колико се у миру, са пуно слоге, стрпљења, љубави, преданости и вере може завршити свако добро дело. Нека нам свима овај свечани чин буде на спасење и радост и нека буде место окупљања и молитве верујућег народа.

Иницијатива за градњу храма у Банатском Великом Селу потекла је од мештана 1992. године. Темељи су изливени 2007, а две године касније освештали су их епископ Никанор и епископ будимски Лукијан. Тада је и започето зидање цркве, које је завршено 2012. године.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!