1 октобра, 2023

После 30 година: Отворен огранак библиотеке у Руском Селу

Свечано је било синоћ у Руском Селу које је, после пуне три деценије, поново добило библиотеку. Отварање месне библиотеке протекло је уз вече са Новаком Билбијом, познатим и награђиваним глумцем.

– Можда смо ових година били неправедни према Рускоселцима јер нису имали огранак библиотеке тридесетак година. Књижни фонд био је у школи и није био доступан свим мештанима. На сву срећу, уз разумевању Владе и Министарства културе и локалне самоуправе, и захваљујући агилности нас у библиотеци као и у месној заједници успели смо овај простор да адаптирамо и претворимо у пристојан, библиотечки огранак који у овом тренутку има око 4.000 књига, али уз редовну набавку до краја доћи ћемо до цифре од 5.000. На томе се не зауставља наш ангажман. Треба анимирати Рускоселце да што чешће долазе у библиотеку, надам се да ћемо имати редовне читаоце- рекао је Бране Маријановић, директор Народне библиотеке „Јован Поповић”.

Чланица Градског већа за културу и образовање Валентина Мицковски похвалила је иницијативу да библиотека отвори огранак у Руском Селу.

– Заиста ми је драго да смо сведоци отварања библиотеке, да село поново има душу и простор где мештани могу доћи, прочитати књигу, провести време пишући и креирајући. Верујем да је у времену када се књига замењује дигиталном технологијом, прави тренутак за отварање огранка јер овде ће бити одржаване и књижевне вечери, разне манифестације, а деца ће моћи да учествују на ваннаставним активностима. Једино улагањем у образовање и културу, ми имамо будућност јер то нам нико не може узети- закључила је Мицковски.

Од девет кикиндских села, Народна библиотека „Јован Поповић” сада нема огранак још само у Иђошу, а у плану ове установе је да га отворе идуће године.

– У Мокрину библиотека има највише чланова и читалаца, што је сасвим сигурно због учених људи и традиције, али се мора одати признање и Даринки Маљугић која је пре неколико година проглашена за најбољег књижничара у Србији- додао је Маријановић.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!