Помоћ Покрајине у реализацији прекограничног пројекта „Банат 112″

На основу уговора потписани у Покрајинској влади за пројекте финансиране из фондова Европске уније у 2023. години, Кикинди је опредељено 8,6 милиона динара за пројекте у областима здравства, социјалне заштите и културе. За прекогранични пројекат, из програма ИПА Румунија – Србија, „Банат 112″ одобрено 6,14 милиона динара, а Црвеном крсту Кикинде је, за исти пројекат одобрено нешто више од 328.000 динара. Наш град пројекат реализује са општином Жомбољ.

Пројектом вредним више од 760 хиљада евра предвиђено је да кикиндска Хитна служба добије добије три санитетска возила, а предвиђена је и набавка опреме за амбуланту Хитне помоћи. Два санитетска возила биће комплетно опремљена свим средствима која служе за збрињавање трауме на терену, а такође ће поседовати и апарате најновије генерације као што је дефибрилатор који служи за директно спасавање живота код пацијената са срчаним застојем, респираторима, ЕКГ апаратима и осталом опремом. Треће возило користиће се за превоз пацијената до терцијалних установа у Новом Саду и Београду.

Црвени крст , који први пут учествује на прекограничном пројекту, средства искорисити за реализацију разних промотивних и едукативних активности на тему пружања прве помоћи.

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!