Полицијски ветерани не заборављају своје пале хероје – одата почаст Пери Тинтору из Остојићева

Чланови Секције ветерана Посебних јединица Полиције (ПЈП) јуче су одали помен свом страдалом саборцу Тинтор Пери који је, пре 25 година, на Видовдан, изгубио живот у борбама са албанским терористима.

У име својих сабораца положили су венце на спомен обележје испред Месне заједнице у Остојићеву и на гроб Тинтора, једног од палих хероја ПЈП.

– За нашу јединицу та 1998. година била је изузетно тешка. У оружаном сукобу са терористима погинуло је шесторо и рањено 18 наших припадника. Међу погинулима је био и Пера Тинтор. Као његове колеге и саборци трудићемо се да сећања на њега и на сву нашу палу браћу не избледе – поручио је један од старешина ПЈП, поручник Бране Илић.

Из Полицијске управе Кикинда у борбама на Косову и Метохији погинуло је девет припадника Посебних јединица. Секција Ветерана, која делује у оквиру кикиндског СУБНОР-а, окупља 52 члана који, с поносом и тугом, негују сећање на своје погинуле саборце.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....